2 september t/m 6 september 2024: Project-, werk- en profielwerkstukweek

Klas 1 : Project Globaland  en project Taal

Op maandag 2 en dinsdag 3 september zullen onze klassen 1 deelnemen aan het onderwijsproject ‘Globaland XL’: een interactief burgerschapsproject over mondiale en maatschappelijke vraagstukken. Tijdens het project besturen leerlingen in groepjes hun eigen land in een virtuele wereld, via creatieve spellen (muziek, film, sport, quiz, …) en verdienen de groepjes geld dat ze kunnen inzetten om hun land te verbeteren. Ze maken hierbij allerlei keuzes, van belastingtarieven tot ministeriebudgetten en van (ethische) beleidskeuzes tot internationale samenwerking.

De begeleiding tijdens het project wordt verzorgd door een groep enthousiaste jongeren, in samenwerking met de docenten van school. Het programma begint tijdens de twee dagen om 09.00 uur en eindigt om 14.00 uur. De tijden en pauzes verschillen van wat de leerlingen gewend zijn.

Op woensdag hebben de leerlingen het project Taal. Er komen die dag een schrijver en een illustrator langs die de leerlingen mee zullen nemen in de wereld van boeken.

Klas 2: Project Wereldwijzer

Maandag 2 en dinsdag 3 september zijn de leerlingen van klas 2 bezig met het project Wereldwijzer. Tijdens dit project werken leerlingen aan hun Office365 skills. Zij zullen als eindproduct een PowerPoint maken over een land waar ze onderzoek naar hebben gedaan over de cultuur, geschiedenis en taal.

Het element samenwerken is hierbij erg belangrijk, hoe doe je dit eigenlijk en wat heb je ervoor nodig om tot een goed eindresultaat te komen.

Klas 3: Workshops decanaat & mentoraat en Werkweek Ommen

Klas 3 is van dinsdag t/m vrijdag op werkweek naar Ommen. Maandag starten zij op school en zij volgen daar diverse workshops in het kader van het decanaat en mentoraat. Het rooster staat in Somtoday.

Klas 4: Profielwerkstuk

De komende week gaat uw zoon of dochter werken aan zijn of haar Profielwerkstuk. Het rooster staat in Somtoday.

In de desbetreffende week zullen de leerlingen op school zijn om in groepen te werken aan hun Profielwerkstuk. Daarna kunnen ze nog informatie vergaren in bijvoorbeeld de bibliotheek of tijdens interviews, werkbezoeken enzovoort.

Op school zullen zij hun werkstuk maken.

Een ander onderdeel wat daar ook bij hoort is de presentatietafel. Die zal plaatsvinden op maandagavond 23-09-2024 voorafgaand aan de ouderavond.

Dit Profielwerkstuk moet voldoende of goed afgesloten worden. De beoordeling is een voorwaarde voor het verkrijgen van een diploma.